Marcipánová torta s banánovým krémom a malinami

Doba prípravy 15 minútEnergia: 253 kcal.Náročnosť

Marcipánová torta s banánovým krémom a malinami – suroviny:

2 balíčky vanilkového cukru, 1 lyžička cukru, štipka soli, 2 lyžice škrobovej múčky, 1 vajce, 4 lyžice smotany, 50 g masla, 1/8 l mlieka, ¼ l šľahačky, 1 lyžica kakaa, 100 g práškového cukru, 125 g marcipánovej hmoty, 3 banány, 250 g malín, 1 piškótový korpus, 20 g mandľových úlomkov

Marcipánová tortas banánovým krémom
https://www.shutterstock.com

Postup:

Do zohriateho mlieka vsypeme vanilkový cukor, cukor a soľ. Vedľa rozšľaháme škrobovú múčku, vajce a smotanu a nalejeme do mlieka. Prevaríme, zjemníme maslom a v studenom vodnom kúpeli ochladíme. Šľahačku ušľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Do marcipánovej hmoty vpracujeme preosiaty práškový cukor a kakao. Na papieri na pečenie masu vyvaľkáme a podľa tortovej formy vykrojíme kruh. 2 banány roztlačíme a vmiešame do vychladnutého krému. Korpus prekrojíme na 3 pláty. Prvý natrieme banánovým krémom, naň položíme druhý plát, nastriekame naň šľahačku, posypeme malinami a prikryjeme tretím plátom.

Mohlo by vás zaujímať

Tiramisu podľa Martina

30 minútTiramisu podľa Martina je chutná obmena klasickej Tiramisu. Suroviny na tiramisu podľa Martina: 4 lyžice práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 3 vajíčka, 3 nátierkové masla… Čítaj ďaľej

Celú tortu natrieme zvyškom šľahačky. Na vrch položíme marcipánový plát a nožom si vyznačíme jednotlivé porcie. Mandľové úlomky opražíme a obložíme nimi boky torty. Krátko pred podávaním ozdobíme tortu malinami. Marcipánová tortas banánovým krémom je hotová.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach