Marcipánová torta – suroviny:
Na krém: 250 g Hery, 500 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 200 g marcipánu
Na piškótový korpus: 6 vajec, 1 ½ šálky múky (asi 250 g), 1 ½ šálky cukru (asi 250 g), 1 ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 50 g Hery
Na poliatie korpusu: 2/3 šálky vody, 3 lyžice cukru, citrónová šťava z ½ citróna, 2 lyžice Amaretta
Navyše potrebujeme: marhuľovú marmeládu, 20 g marcipánu na prípravu veľkonočných figúrok
Postup:
Príprava piškótového korpusu: Predhrejte rúru na 170 °C. Pripravte si guľatú formu na pečenie s priemerom 27 cm. Vymastite ju Herou a vysypte múkou.
- Rozpustite Heru a nechajte ju vychladnúť.
- Vyšľahajte vajcia s cukrom.
- Pridajte múku s kypriacim práškom.
- Nakoniec pridajte Heru a jemne premiešajte. Vylejte cesto do formy a pečte 40 minút.
- Po upečení vychladnutý korpus rozkrojte na dve vrstvy.
- Horúcu vodu zmiešajte s cukrom a citrónovou šťavou, po vychladnutí pridajte alkohol.
Príprava krému: Polovicu mlieka uvarte s marcipánom. Keď masa začne vrieť, pridajte zvyšok mlieka zmiešaného s vanilkovým pudingom. Uvarte puding podľa návodu a nechajte ho vychladnúť zakrytý. V ďalšej mise vymiešajte Heru. Postupne po lyžiciach ju pridávajte do pudingu tak, aby vznikol hladký krém. Dokončenie: Položte si jednu časť korpusu na tanier spodnou stranou hore a pokvapkajte ho polovicou pripravenej šťavy. Potom ho natrite marmeládou a polovicou krému. Nakoniec ho prekryte druhou časťou korpusu, ktorý tiež pokvapkáte zvyškom šťavy. Tortu zhora a zo strán potrite krémom a dozdobte marcipánovými figúrkami. Marcipánová torta je hotová 🙂