Marhuľová marmeláda s makom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 poháre po 375 ml):
100 g hrozienok, 4 kávové lyžičky rumu, 900 g vykôstkovaných marhúľ, šťava z 1 citrónu, 2 lyžičky mletého maku, 1 balíček želírovacieho cukru 2:1

Marhuľová marmeláda

Postup:
Hrozienka zamiešame s rumom a necháme cez noc stáť v uzavretej nádobe. Marhule nakrájame na veľmi malé kúsky (prípadne rozmixujeme ponorným mixérom) a zmiešame s citrónovou šťavou. Pridáme mak, rumové hrozienka a želírovací cukor, dobre premiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme minimálne 5 minút.  Uvarenú horúcu marmeládu plníme do teplých pohárov až po okraj a uzavrieme. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.