Marhuľovo-paprikové čatní s čili

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Marhuľovo-paprikové čatní dodá každému grilovaniu šmrnc.

Suroviny na marhuľovo-paprikové čatní:

4 PL olivového oleja, 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky, 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky, 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky, 2 čili papričky očistené a nasekané najemno, 2 KL nasekaného tymianu, 100 ml octu, 1 balenie želírovacieho cukru 2:1, asi 2 ½ KL soli, ½ KL čerstvo namletého korenia

Marhuľovo-paprikové čatní

Postup:

Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme.Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.Dodá každému grilovaniu šmrnc.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach