Marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou:

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, ½ hrnčeka rozpustenej Hery, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, čerstvé marhule, červené ríbezle

Na drobenku: 80 g Hery, 80 g kryštálového cukru, 160 g polohrubej múky

Marhuľovo-ríbezľový koláč

Postup:

Múku a cukor poriadne premiešajte s kypriacim práškom do pečiva a pridajte ostatné suroviny. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne stredne husté cesto, ktoré nalejete na vymastený a múkou vysypaný plech. Na povrch cesta poukladajte polovice čerstvých marhúľ a posypte podľa chuti červenými ríbezľami.

Mohlo by vás zaujímať

Rebarborový koláč s posýpkou

45 minútSuroviny na rebarborový koláč s posýpkou: Na náplň: 500 g rebarbory, 40 g cukru, 5 g mletej škorice (asi 1 lyžička) Na posýpku: 90 g… Čítaj ďaľej

Nakoniec si pripravte drobenku. V miske zmiešajte tuk Hera, cukor a múku, kým nevznikne sypká drobenka. Husto ňou posypte povrch koláča. Pečte dozlatista asi 45 minút. Ovocie zostane mierne kyslasté a koláč bude príjemne osviežujúci. Marhuľovo-ríbezľový koláč je hotový, môžete ho servírovať :-).

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňové rezy

Čerešňové rezy

Ak máte radi sladké, určite neodoláte ani rozličným ovocným koláčom a bublaninám. K veľmi obľúbenému ovociu v koláčoch určite patria čerešne. Vyskúšajte tentoraz tieto čerešňové rezy . … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach