Marinovaná uhorka na čiernom chlebe

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Marinovaná uhorka na čiernom chlebe – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

200 gr šalátových uhoriek, 4 ks tmavého toastového chleba, 1 ks červenej čakanky, 100 gr bieleho jogurtu, 10 gr tekvicových jadierok (lúpaných), soľ, mleté čierne korenie, čerstvý kôpor, citrónovú šťavu

Marinovaná uhorka na chlebe
https://www.shutterstock.com

Postup: 

Umytú uhorku nakrájame pozdĺžne pomocou škrabky na zemiaky. Nakrájané plátky jemne osolíme, okoreníme a necháme odstáť asi 10 minút. Medzi tým si v miske zmiešame jogurt, nasekaný kôpor so štipkou soli a korenia podľa chuti dochutíme citrónovou šťavou. Lúpané tekvicové jadierka si opražíme na suchej panvici do hnedastej farby.

Mohlo by vás zaujímať

Marinovaná uhorka na čiernom chlebe

15 minútMarinovaná uhorka na čiernom chlebe – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 200 gr šalátových uhoriek, 4 ks tmavého toastového chleba, 1 ks červenej čakanky, 100… Čítaj ďaľej

Tmavý toastový chlieb upečieme v toasteri. Čakanku opatrne rozoberieme na listy a pod tečúcou vodou opláchneme. Listy osušíme pomocou papierového obrúska. Na opečený toast poukladáme čakanku, tak aby sme vytvorili tvar kvetu. Do stredu vložíme namarinovanú uhorku, prelejeme jogurtovým drezingom. Hotový toast ozdobíme opraženými tekvicovými jadierkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach