Marinované kačacie prsia

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na marinované kačacie prsia (rozpočet na 4 porcie):

2 kačacie prsia, 1 strúčik cesnaku, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 4 lyžičky olivového oleja, 3 lyžičky sekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, 1 zväzok mrkvy, 1 lyžička masla, 1 lyžička cukru, 250 ml hydinového vývaru, 200g syru lučina, petržlen

Marinované kačacie prsia
https://www.shutterstock.com

Postup:

Cesnak olúpeme a posekáme, zmiešame ho s citrónovou šťavou, 2 lyžicami oleja a jednou lyžicou petržlenovej vňate. Touto zmesou potrieme mäso a necháme dve hodiny odstáť. V panvici rozpálime zvyšok oleja a na ňom opečieme mäso z oboch strán. Prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Očistenú mrkvu prelejeme vriacou vodou a dusíme asi 5 minút. Na masle necháme zkaramelizovať cukor a zmiešame ho s mäkkou mrkvou. Mäso vyberieme z výpeku. Do panvice prilejeme vývar a zvyšnú marinádu. Omáčku dovedieme do varu a rozpustíme v nej lučinu. Primiešame posekanú petržlenovú vňať a krátko prehrejeme Mäso pokrájame na plátky a rozdelíme na taniere. Pridáme mrkvu a marinované kačacie prsia prelejeme omáčkou. Ako prílohu podávame cestoviny.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach