Suroviny na marinovaný losos na hrianke s wasabi omáčkou ( rozpočet na 4 porcie ):
200 g lososa (čerstvý filet), 100 g kryštálového cukru, 100 g soli, 1 polievková lyžica horčicových semiačok, 1 kávová lyžička ružového korenia, 1 limetka, 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého kôpru, 2 kusy pečiva na hrianky, 100 g majonézy, wasabi pasta podľa potreby.
Postup:
Cukor, soľ, semiačka, korenie, kôpor a nastrúhanú limetkovú kôru zmiešame v miske a lososa do nej položíme kožou hore. Prikryjeme trochou zmesi. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chlade 48 hodín. Majonézu s wasabi pastou zmiešame podľa chuti a prípadne dosolíme. Nakrájame pečivo a opečieme ho nasucho na panvici z každej strany. Pri podávaní krájame lososa na tenké plátky a poukladáme na hrianku. Marinovaný losos na hrianke ozdobíme wasabi omáčkou a môžeme použiť aj trochu rukoly, ktorú pokvapkáme limetkovou šťavou a olivovým olejom.