1 porcia obsahuje: 2548 joulov (609 kalórií)
Suroviny na mäsové knedličky s pórovou omáčkou:
1 žemľa, 400 g mletej mäsovej zmesi, 1 vajce, 1 lyžička soli, trochu mletého čierneho korenia, 1 lyžica masla, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l smotany, 1 pór
Postup:
Žemľu namočíme do studenej vody, vytlačíme a spolu s korením a bylinkami pridáme k mletému mäsu. Dochutíme a vyformujeme do 3 cm guliek. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na masle dozlatista. Poprášime múkou a miešame, kým múka nevypení. Zalejeme vývarom a smotanou, prevaríme. Mäsové knedličky vložíme do omáčky a povaríme. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Umyjeme ich a necháme odkvapkať. Omáčku osolíme a okoreníme. Pridáme pór. Znova prevaríme a necháme chvíľu odpočívať. Čo najskôr podávame.