60 minút
Suroviny na mazanec:
1 kg polohrubej múky, 200 g zmäknutej Hery, 200 g práškového cukru, 4 vajcia, soľ, 1 ½ kocky droždia, trochu vlažného mlieka, hrozienka, mandle
Postup:
Droždie zmiešajte s trochou mlieka a cukru a nechajte vypracovať na kvások. V mise vymiešajte Heru s cukrom a vajcami, potom pridajte múku, soľ a trochu mlieka. Zmiešajte a pridajte kvások. Vypracujte cesto, kým sa nebude lepiť na misu. Ku koncu zapracujte do cesta hrozienka a posekané mandle.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto na mazanec nechajte kysnúť aspoň dve hodiny na teplom mieste. Vypracujte štyri bochníčky, ktoré presuňte na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ešte trochu podkysnúť. Mazance potrite rozšľahaným vajcom a pečte v rozohriatej rúre na 200 °C dozlatista.