Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

Doba prípravy 40 minútEnergia: 335 kcal.Náročnosť

Pripravte si chutné „Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou“

Suroviny na bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou:

1 francúzska bageta, asi 300 g bravčovej sviečkovice,  150 g sterilizovaných kyslých uhoriek,  3 lyžice brusnicového kompótu,  200 g hustej kyslej smotany (24 % tuku), 2 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky, pol lyžičky mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie, pažítka, 1 cibuľa, hlávkový šalát, olej.

Postup:

Bagetu pokrájame na 16 malých chlebíčkov. Šalát rozoberieme na listy a dôkladne premyjeme. Sviečkovicu posolíme, okoreníme a na horúcom oleji z každej strany prudko opečieme. Potom pri strednej teplote pomaly ešte asi 8 – 10 minút dopražíme.  Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na 16 medailónikov hrubých asi pol centimetra. 

Mohlo by vás zaujímať

Bravčová panenka sous-vide s krémom zo spálených jabĺčok

70 minútVyskúšajte nevšednú kombináciu, ktorá sa pohrá s vašimi chuťovými pohárikmi! Mäkká a šťavnatá bravčová panenka v kombinácii so sladkastým krémom, Karpatským KB a chrumkavými orieškami je ako stvorená… Čítaj ďaľej

Vo výpeku opražíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu. Uhorky pokrájame na maličké kocôčky, primiešame  najemno nasekanú pažítku, brusnice, smotanu, majonézu, korenie a soľ. Na každý krajček položíme šalátový list, lyžičku brusnicovej omáčky, na to dáme mäsový medailónik a opäť trošku brusnicovej omáčky. Vrch posypeme opraženou cibuľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach