Pripravte si chutné „Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou“
Suroviny na bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou:
1 francúzska bageta, asi 300 g bravčovej sviečkovice, 150 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 3 lyžice brusnicového kompótu, 200 g hustej kyslej smotany (24 % tuku), 2 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky, pol lyžičky mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie, pažítka, 1 cibuľa, hlávkový šalát, olej.
Postup:
Bagetu pokrájame na 16 malých chlebíčkov. Šalát rozoberieme na listy a dôkladne premyjeme. Sviečkovicu posolíme, okoreníme a na horúcom oleji z každej strany prudko opečieme. Potom pri strednej teplote pomaly ešte asi 8 – 10 minút dopražíme. Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na 16 medailónikov hrubých asi pol centimetra.
Mohlo by vás zaujímať
Vo výpeku opražíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu. Uhorky pokrájame na maličké kocôčky, primiešame najemno nasekanú pažítku, brusnice, smotanu, majonézu, korenie a soľ. Na každý krajček položíme šalátový list, lyžičku brusnicovej omáčky, na to dáme mäsový medailónik a opäť trošku brusnicovej omáčky. Vrch posypeme opraženou cibuľou.