Medailóniky z daniela s hruškou a gilovanou polentou
Suroviny na medailóniky z daniela s hruškou ( rozpočet na 4 porcie ):
600 g chrbta z daniela, soľ, koreninová zmes na divinu, olej, 4 kusy baby hrušky, 2 polievkové lyžice medu, 1 čili paprička, 200 g kečupu, 200 ml červeného vína, 200 ml zeleninového vývaru, 150 g instantnej polenty, 50 g masla.
Postup:
Vriacim vývarom zalejeme polentu, premiešame a vylejeme do formy podľa potreby. Polenta bude po vychladnutí pri krájaní držať svoj tvar, pred podávaním je potrebné ju poopekať na rozpustenom masle z každej strany. Mäso nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a poopekáme na rozohriatej panvici.
Omáčka: Na spenenom mede premiešame kečup, pridáme čili paričku a zalejeme vínom. Nakoniec pridáme baby hrušky. Omáčku necháme prevrieť a následne na miernom ohni vyredukovať. Pri podávaní jedlo dozdobime bylinkami a hruškou, ktorú pozdĺžne prekrojíme.