Medovinová čokoláda

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Medovinová čokoláda je nápoj, ktorý vás určite zahreje. Vyskúšajte!

Medovinová čokoláda – suroviny:

300 ml smotany na varenie, 1 vanilkový lusk, 150 g horkej čokolády, 100 ml medoviny

Postup:

Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky. Z vanilkového lusku opačnou stranou noža vyškriabeme dužinu. Na miernom ohni za stáleho miešania metličkou zohrievame smotanu na varenie, čokoládu a vanilkovú dužinu, až kým sa čokoláda nerozpustí. Zložíme z ohňa a zmes vyšľaháme do spenenia.

Mohlo by vás zaujímať

Horúca čokoláda: Ďalší dôvod, prečo si ju dopriať

Šálka horúcej čokolády je chutný a upokojujúci nápoj. Ak obsahuje vysoké percento kvalitného kakaa prináša aj výhody pre naše zdravie. Samozrejme, s cukrom veľmi opatrne, pretože o tieto… Čítaj ďaľej

Do dvoch pohárov z hrubšieho skla vlejeme po 50 ml medoviny a dolejeme čokoládovou smotanou. Vrch ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.

(Zdroj: Kniha o mede, vydavateľstvo Eastone Books)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach