15 minút
Medovinová čokoláda je nápoj, ktorý vás určite zahreje. Vyskúšajte!
Medovinová čokoláda – suroviny:
300 ml smotany na varenie, 1 vanilkový lusk, 150 g horkej čokolády, 100 ml medoviny
Postup:
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky. Z vanilkového lusku opačnou stranou noža vyškriabeme dužinu. Na miernom ohni za stáleho miešania metličkou zohrievame smotanu na varenie, čokoládu a vanilkovú dužinu, až kým sa čokoláda nerozpustí. Zložíme z ohňa a zmes vyšľaháme do spenenia.
Mohlo by vás zaujímať
Do dvoch pohárov z hrubšieho skla vlejeme po 50 ml medoviny a dolejeme čokoládovou smotanou. Vrch ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.
(Zdroj: Kniha o mede, vydavateľstvo Eastone Books)