Medový krémeš

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na medový krémeš:

Cesto: 2 celé vajíčka, 2 lyžice medu, 4 lyžice mlieka, 5 dkg masla, 10 dkg cukor, 45 dkg hladká múka, 1 lyžica sóda bikarbóna

Plnka: 1 1/2 l mlieko, 3 Zlaté klasy, 125 g masla, 2 šľahačky, čokoláda, cera (hera, maslo)

Medový krémeš

Postup:

Vajíčka, med, mlieko, maslo, cukor a sódu bikarbónu zamiešame na teplom ohni, necháme trochu vychladnúť a pridáme múku. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na doske. Upečieme. Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustejší puding. Vychladnutý puding vmiešame do rozmiešaného masla. Takto pripravenou pudingovou masou potrieme jeden upečený plát. Vymiešame dve šľahačky, ktoré potrieme na pudingovú masu.

Mohlo by vás zaujímať

Krémeše

Krémeše

15 minútEnergia: 414 kcal.Suroviny na krémeše: 300 g hotového lístkového cesta, 250 g masla, 30 g škrobovej múčky, ¼ l mlieka, 2 žĺtky, 150 g kryštálového cukru,… Čítaj ďaľej

Na rozotrenú šľahačku položíme druhý upečený plát.  Je vhodné nechať uležať min. 12 hodín. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s cerou (môže byť aj hera alebo maslo). Roztopenú čokoládu rozotrieme na vrchný upečený plát. Necháme stuhnúť.
Koláč rozkrájame na štvorčeky.

Medové rezy: plnka: 0,5 l mlieko, 1 zlatý klas, vanilkový cukor, 300 g maslo

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach