15 minút
Suroviny na miešaný šalát so špargľou (rozpočet pre 4 osoby):
250 g špargle, 1 hlávka šalátu, 4 rajčiny, 200 g tvrdého syra, 100 g granátového jabĺčka, vlašské orechy
Nálev: 4 lyžice červeného vinného octu, 1 lyžica horčice, soľ, mleté biele korenie, 2 zelené cibuľky, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice vody
Postup:
Špargľu necháme odkvapkať. Šalát očistíme, umyjeme a rozdelíme na niekoľko častí. Rajčiaky umyjeme, nakrájame na osminky a zbavíme jadierok. Syr nakrájame na kocky. Granátové jabĺčko, očistíme a vyberieme jadierka. Uvedené suroviny vložíme do misy, zalejeme nálevom, zľahka premiešame, pridáme orechy a miešaný šalát so špargľou je hotový.
Nálev: Ocot, horčica, soľ, korenie, nadrobno pokrájaná cibuľka, vňať, olej, vodu miešame niekoľko minút do zhustnutia.