Mikulášske rukavice

Doba prípravy 40 minútEnergia: 167 kcal.Náročnosť

Klasické perníčky v originálnej forme ako Mikulášske rukavice s perníkovým korením a zdobením

Suroviny na mikulášske rukavice (rozpočet vystačí na asi 20 kusov):

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 140 g práškového cukru
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 PL tekutého medu
  • 3 – 4 KL Perníkového korenia
  • 400 g hladkej múky
  • 1 zarovnanú KL Sódy bikarbóny
Mikulášske rukavice

Na potretie:

  • 1 bielok

Ozdobenie:

  • Farebné tubičky Dr. Oetker
  • Zdobenie biele Dr. Oetker
  • Perličky strieborné Dr. Oetker
  • Snehové vločky Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • vykrajovaciu formičku v tvare rukavice (5 cm)
  • 2 plechy na pečenie

Postup:

Na prípravu cesta v mise vymiešame vajcia s práškovým cukrom a maslom. Pridáme med a korenie a krátko zamiešame. Potom pridáme múku a sódu bikarbónu a ručne vypracujeme hladké cesto. Necháme asi 30 minút v chladničke odpočívať.

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a povykrajujeme rukavice. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Tesne pred pečením perníčky potrieme rozšľahaným bielkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Čas pečenia: asi 20 minút
  • Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)

Perníčky “ Mikulášske rukavice “ necháme vychladnúť.

Na ozdobenie nakreslíme na rukavice pomocou tubičiek vzory a dozdobíme zdobením, perličkami alebo vločkami podľa vlastnej fantázie.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia699 kJ / 167 kcal1491 kJ / 356 kcal
Tuky5,27 g11,21 g
Sacharidy20,35 g43,30 g
Bielkoviny3,29 g7,00 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach