Najlepší recept na palacinky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Palacinky sa nám často spájajú s detstvom, prázdninami u babičky, ktorá ich plnila vynikajúcimi domácimi lekvármi. No nie vždy to musí byť sladká pochúťka. Pripravili sme pre vás zopár receptov s výbornými plnkami na slano: ktorý z najlepších receptov na palacinky si vyberiete?

Netradičný recept na palacinky plnené brokolicou ( rozpočet na 6 ks )

Potrebujeme ( rozpočet na 6 ks ):

Cesto: 2,5 dl mlieka, 1 vajce, štipka soli, hladká múka podľa potreby

Plnka: hlávka brokolice, 100 g šunky, 50 g tvrdého syra, 2 – 3 strúčiky cesnaku, paradajky, koreniaca zmes, podľa potreby olej

recept na palacinky
stock.adobe.com

Postup:

Z mlieka, vajíčka, štipky soli a múky vymiešame cesto, z ktorého upečieme palacinky. Brokolicu rozobratú na ružičky krátko povaríme v slanej vode alebo sparíme a necháme vychladnúť.  Palacinky potrieme pretlačeným cesnakom, uložíme plátok šunky a kúsky brokolice. Posypeme bylinkovou koreniacou zmesou a preložíme.  Opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Stačí zapekať krátko, aby sa chute spojili. Upečené palacinky ozdobíme štvrtkami paradajok.

Recept na palacinky pečené bez oleja

Potrebujeme ( rozpočet na 15 ks )

400 g hladkej múky, 4 vajcia, 600 ml mlieka, 200 ml vody (alebo 800 ml mlieka), 200 ml oleja, 1 balenie vanilkového cukru,  2 PL kryštálového cukru, štipka soli

recept na palacinky
Obrázok od RitaE z Pixabay

Postup:

Rozšľaháme celé vajíčka, pridáme cukor + vanilkový cukor, mlieko, vodu, olej a nakoniec múku so štipkou soli. Premiešame a cesto necháme asi pol hodiny postáť. Malou naberačkou dávkujeme cesto na suchú rozpálené panvicu, aby vznikli čo najtenšie palacinky. Pečieme bez oleja. Hotové palacinky naplníme  ľubovoľnou plnkou.

Originálne špenátové palacinky

Potrebujeme ( rozpočet na 10 ks )

Cesto: 2 vajcia, 5 PL hladkej múky, štipka soli, 3 dl mlieka,200 g rozmrazeného špenátového pretlaku

Plnka: 200 g tvarohového syra typu lučina, 200 g kyslej smotany, soľ,čierne korenie

recept na palacinky
tock.adobe.com

Postup:

Do zamiešaného palacinkového cesta primiešame špenátový pretlak. Zmes metličkou dôkladne rozšľaháme na hladkú hmotu bez hrudiek. Cesto necháme 5 minút odstáť.

Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a z oboch strán opečieme.

Na náplň zmiešame tvarohový syr s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme.  Počkáme, kým hotové palacinky vychladnú, natrieme ich náplňou a opatrne zrolujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach