Nakladané papriky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na cca 4 poháre po 250 ml ):
400 g červenej papriky, 400 g žltej papriky, 1 cibuľa nakrájaná na kolečká, 2 strúčky cesnaku nakrájaného nahrubo trochu tymiánu, oregana a bieleho korenia, trochu pomôcky na konzervovanie, 1000 ml vody, 250 ml bieleho vínneho octu (6 %), 3 PL cukru, 3 KL soli, 5 PL olivového oleja
Nakladané papriky
Postup:
Papriky rozpolíme, odstránime stopky a jadierka. Papriky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a spolu s kolečkami cibule, cesnakom a korením rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára pridáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie. Vodu prevaríme s octom, cukrom a soľou a horúci nálev nalejeme na papriky. Do každého pohára pridáme 1 PL oleje. Poháre uzavrieme, trochu nimi potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.
Nakladané papriky
Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):
Elektrická rúra: 95 °C
Plynová rúra: stupeň 1.
Dĺžka zavárania: 70 minút.

TIP:
Biely 6 % vínny ocot možno nahradiť klasickým 8 % octom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach