Nepečená maková torta

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Nepečená maková torta je rýchly, nenáročný koláč, ktorý bude chutiť všetkým.

Nepečená maková torta – suroviny ( rozpočet na 12 porcií ):

1 balík piškót, 250 g nemletého maku, 250 g práškového cukru, 100 ml rumu, 100 g mletých vlašských orechov ( môžeme nahradiť mletými mandľami ), 100 g masla, strúhanú kôru z 1/2 pomaranča alebo citróna, drobné ovocie pomarančový lekvár na potretie, čokoládovú polevu a šľahačku na ozdobenie

Nepečená maková torta

Postup:

Mak nasypeme do sitka a prelejeme ho vriacou vodou. Necháme dôkladne odkvapkať a pomelieme. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, vymiešame s cukrom do peny, pridáme mletý mak, rum, orechy a strúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru.

Do pripravenej formy uložíme vrstvu detských piškót, na ňu natrieme makový krém. Postup podľa veľkosti formy zopakujeme jeden či dvakrát. Ak chceme aby torta bola sviežejšia, medzi vrstvy môžeme poukladať drobné ovocie. Ja som použila mrazené ríbezle z našej záhrady. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.

Vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme mierne rozpusteným lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame ozdobenú ovocím a prípadne aj šľahačkou.

Dobrá rada:

Tortu podávajte až na druhý deň, aby krém dobre vsiakol do piškót. Ak ju však chcete konzumovať hneď, piškóty pokvapkajte pomarančovou alebo inou ovocnou šťavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach