Nugátové hrudky

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na nugátové hrudky ( rozpočet na 35 kusov ):

Na cesto: 175 g masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 žĺtky, 250 g hladkej múky, štipka kypriaceho prášku do pečiva, 2 vrchovaté PL kakaa

Na ozdobenie: 50 – 200 g orieškového krému typu Nutella, ½  balíčka Decor Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: cukrárske vrecko, plech na pečenie

Nugátové hrudky

Postup:

Na cesto zmiešame maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor ručným elektrickým šľahačom, kým nevznikne jednoliata masa. Postupne pridáme po jednom žĺtky. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do zmesi. Pomaly miešame a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme cukrárske vrecko s väčším okrúhlym koncom a na vymazaný plech nastriekame hrudky s priemerom asi 2 cm a dáme do predhriatej rúry piecť.

  • Elektrická rúra:210°C         
  • Teplovzdušná rúra:180°C         
  • Plynová rúra: stupeň 3-4         
  • Doba pečenia: asi 10-12 minút

Mohlo by vás zaujímať

Škoricová torta

Škoricová torta s hviezdičkami

50 minútŠkoricová torta s hviezdičkami – suroviny: Na cesto: 7 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 KL citrónovej arómy, 7 bielkov, 1… Čítaj ďaľej

Po upečení hrudky odstránime z plechu a necháme vychladnúť. Hrudky potrieme orieškovým krémom a vždy dve prilepíme k sebe. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a hrudky ľubovoľne ozdobíme. Necháme stuhnúť a nugátové hrudky uchováme v chladničke.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach