Suroviny na nugátové hrudky ( rozpočet na 35 kusov ):
Na cesto: 175 g masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 žĺtky, 250 g hladkej múky, štipka kypriaceho prášku do pečiva, 2 vrchovaté PL kakaa
Na ozdobenie: 50 – 200 g orieškového krému typu Nutella, ½ balíčka Decor Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: cukrárske vrecko, plech na pečenie
Postup:
Na cesto zmiešame maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor ručným elektrickým šľahačom, kým nevznikne jednoliata masa. Postupne pridáme po jednom žĺtky. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do zmesi. Pomaly miešame a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme cukrárske vrecko s väčším okrúhlym koncom a na vymazaný plech nastriekame hrudky s priemerom asi 2 cm a dáme do predhriatej rúry piecť.
- Elektrická rúra:210°C
- Teplovzdušná rúra:180°C
- Plynová rúra: stupeň 3-4
- Doba pečenia: asi 10-12 minút
Mohlo by vás zaujímať
Po upečení hrudky odstránime z plechu a necháme vychladnúť. Hrudky potrieme orieškovým krémom a vždy dve prilepíme k sebe. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a hrudky ľubovoľne ozdobíme. Necháme stuhnúť a nugátové hrudky uchováme v chladničke.