Očovská bačovská pochúťka suroviny:
250 g tmavý toastový chlieb
Cestíčko: 4 vajcia, 80g hladkej múky, 150 ml mlieka, soľ, olej na vyprážanie
Plnka: 300 g bryndze, 20 g údený bôčik, kôpor čerstvý, mleté biele korenie, 1 lyžica kyslej smotany
Postup:
Nátierka: bryndzu, údený bôčik, kôpor čerstvý, mleté biele korenie a lyžicu kyslej smotany vymiešame spolu a pripravíme nátierku, ktorú použijeme na toastový chlieb.
Mohlo by vás zaujímať
Z múky, mlieka a soli vymiešame hladké cestíčko, do ktorého postupne primiešame vajcia. Toastové plátky chleba ponatierame bryndzovou plnkou. Spojíme po dva kusy k sebe. Namáčame v pripravenom cestíčku a vysmažíme po oboch stranách na prudko v horúcom oleji. Očovská bačovská pochúťka je výborná so šalátom.
Foto: Martin Marenčin
Recept je z knihy Gustáva Murína: Ondrej Antovszký varil pre kráľovnú