Olivová tapenáda z čiernych olív

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Neviem ako vy, ale ja milujem olivy. A najviac tie čerstvé, veľké, najlepšie čierne a ešte lepšie, keď sú kúpené priamo pri mori, tam kde sa pestujú a zrejú na teplom mediteránskom slnku. Táto olivová tapenáda je nátierka, ktorá je vynikajúca svojou dekadentnou farbou, zvláštnou chuťou a jemnou pikantnosťou.

Olivová tapenáda z čiernych olív – suroviny ( rozpočet na 6 porcií):

200 g čierne olivy bez kôstky, 50 g kapari, 4 ks sardelky (ančovičky), čerstvé oregano, čerstvá bazalka, chili paprička podľa chuti, sušené paradajky podľa chuti, olivový olej, čerstvo zomleté čierne korenie, soľ

Postup:

Všetky suroviny vložíme do mixéra a zmixujeme na hustú masu, ktorú natierame na bagetu alebo podávame s jednohubkami. Toto talianske predjedlo pripravujem ako „čakačku“ na lasagne alebo iné hlavné jedlo, na ktoré čakáme pri stole s pohárom vína. V mixéri je hotové za 3 minúty a chuť je úžasná.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach