Frittata funghi e mozzarella – Omeleta s hubami a mozzarellou
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
6 vajec, 300 g čerstvých húb, 2 balenia mozzarelly 125 g (prípadne mozzarelly light) 1/2 pohára suchého bieleho vína, 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, muškátový oriešok, 1 strúčik cesnaku, pažítka
Postup:
Huby očistite a pozdĺžne nakrájajte. Päť minút restujte vo väčšom množstve extra panenského olivového oleja spolu so strúčikom cesnaku. Zalejte bielym vínom a mierne povarte, až sa tekutina odparí. Mozzarellu nakrájajte na tenké pásiky. V miske vidličkou mierne našľahajte vajcia, žĺtky rozbite, ale do bielkov ich zamiešajte len veľmi zľahka, aby sa omeleta pri smažení príliš nevzdúvala.
Na panvici rozpustite kúsok masla, pridajte štvrtinu rozšľahaných vajec a dve minúty smažte pri strednej teplote. Potom do stredu omelety pridajte štvrtinu húb a štvrtinu mozzarelly a omeletu preložte do tvaru polmesiaca. Nechajte smažiť pri miernej teplote ešte tri minúty. Rovnako pokračujte aj pri príprave ďalších troch porcií. Omeletu podávajte teplú a posypanú pažítkou.