Suroviny na omelety s hubovou plnkou:
4 vajcia, 1/2 l lyžičky soli, 200 g polohrubej múky, olej na pečenie, 500 g šampiňónov, 50 g prerastenej slaniny, 4 cibule, 1/8 l smotany, mleté biele korenie, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 3/8 l minerálky, 75 g strúhanej goudy
Postup:
Vajcia, soľ a múku vymiešame s trochou minerálky. Zriedime zvyškom vody a cesto necháme 30 minút odpočívať. Huby očistíme, nakrájame na kúsky a rozsekáme. Slaninu a cibuľu pokrájame na drobno. Slaninu dochrumkava vypražíme, pridáme nasekané huby a 3 minúty restujeme. Pridáme nakrájanú cibuľu a 1 minútu podusíme.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme smotanou, ochutíme korením a petržlenovou vňaťou, 5 minút povaríme, aby sa smotana trochu vyvarila. Dochutíme. Na oleji upečieme omelety, na každú dáme trochu hubovej plnky, stočíme. Omelety poukladáme vedľa seba do formy, posypeme syrom a zapečieme.
1 porcia: 2364 kJ / 565 kcal