60 minút
Suroviny na orechovo-čokoládové rezy (rozpočet na 20 ks):
- 250 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- 125 g Palmarinu s maslom
- 80 g práškového cukru
- 3 žĺtky
- 1 PL vody
Plnka:
- 200 g tmavej čokolády
- 80 g Palmarinu s maslom
- 300 g medu
- 5 vajec
- 100 g trstinového cukru
- 200 g hrozienok
- 200 ml rumu
- 300 g vlašských orechov
- plech s rozmerom 25 x 30 cm
Postup:
Hrozienka zalejeme rumom a necháme aspoň 30 minút postáť. Potom precedíme.
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a rovnomerne vtlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Mohlo by vás zaujímať
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s Palmarinom s maslom a necháme trochu vychladnúť. V miske zmiešame cukor, vajcia a med. Postupne pridáme roztopenú čokoládu, hrozienka a nahrubo nasekané orechy.
Zmes vylejeme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na približne hodinu.
Po upečení necháme orechovo-čokoládové rezy úplne vychladnúť, ideálne odležať cez noc v chladničke. Potom nakrájame na rezy a podávame.