Orechovo-čokoládové rezy

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na orechovo-čokoládové rezy (rozpočet na 20 ks):

  • 250 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 125 g Palmarinu s maslom
  • 80 g práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 PL vody
Orechovo-čokoládové rezy

Plnka:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 80 g Palmarinu s maslom
  • 300 g medu
  • 5 vajec
  • 100 g trstinového cukru
  • 200 g hrozienok
  • 200 ml rumu
  • 300 g vlašských orechov
  • plech s rozmerom 25 x 30 cm

Postup:

Hrozienka zalejeme rumom a necháme aspoň 30 minút postáť. Potom precedíme.

V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a rovnomerne vtlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Oriešky v čokoláde

Oriešky v čokoláde na perníkovom podklade

60 minútEnergia: 129 kcal.Lieskové oriešky na perníkovom podklade zaliate čokoládovou Polevou tmavou Suroviny na Oriešky v čokoláde na perníkovom podklade (vystačí na asi 40 kusov): Na cesto:… Čítaj ďaľej

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s Palmarinom s maslom a necháme trochu vychladnúť. V miske zmiešame cukor, vajcia a med. Postupne pridáme roztopenú čokoládu, hrozienka a nahrubo nasekané orechy.

Zmes vylejeme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na približne hodinu.

Po upečení necháme orechovo-čokoládové rezy úplne vychladnúť, ideálne odležať cez noc v chladničke. Potom nakrájame na rezy a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach