Orieškové rožteky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na orieškové rožteky:

Na náplň: 200 g vlašských orechov, 30 ks detských okrúhlych piškót, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 ml mlieka

Na cesto: 300 g hladkej múky, 25 g cukru, ½ KL soli, 1 balíček Pomocníka na kysnuté cesto Expres Dr.Oetker, 150 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce, 1 PL rumu

Na potretie a posypanie: 1 vajce, 1 PL práškového cukru

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), štetec na natieranie, papier na pečenie

Postup:

Na prípravu náplne pomelieme orechy a piškóty, pridáme vanilkový cukor, mlieko a premiešame. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, cukor, soľ, pomocníka na kysnuté cesto a dobre premiešame. Pridáme vodu, olej, vajce a rum. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby. Cesto rozvaľkáme na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na prúžky široké asi 11 cm a tie potom rozrežeme na trojuholníky.

Mohlo by vás zaujímať

Bratislavské rožky

Bratislavské rožky plnené orechami a makom

90 minútSuroviny na bratislavské rožky plnené orechami: Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g hrubej múky, 50 g krupicového cukru, 150 g stuženého tuku, 2 žĺtky,… Čítaj ďaľej

Náplň rozdelíme lyžičkou do pripravených trojuholníkov. Stočíme a vytvoríme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Ešte teplé orieškové rožteky posypeme práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach