Lieskové oriešky na perníkovom podklade zaliate čokoládovou Polevou tmavou
Suroviny na Oriešky v čokoláde na perníkovom podklade (vystačí na asi 40 kusov):
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 80 g trstinového cukru
- štipku soli
- 2 zarovnané KL perníkového korenia
- 125 g tekutého medu
- 50 g zmäknutého masla
- 2 PL mlieka
Na pokrytie a polevu:
- 300 g celých opražených olúpaných lieskových orieškov
- 2 balíčky Polevy tmavej
Ešte potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a perníkovým korením. Pridáme med, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a ostrým nožom nakrájame na obdĺžniky s rozmermi asi 3 × 7 cm. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.
Na povrch husto nasypeme lieskové oriešky a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 20 minút
Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)
Perníčky necháme vychladnúť. Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a povrch perníčkov nimi polejeme.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 540 kJ / 129 kcal | 2077 kJ / 496 kcal |
Tuky | 8,05 g | 30,94 g |
Sacharidy | 10,99 g | 42,28 g |
Bielkoviny | 1,95 g | 7,49 g |
Zdroj: Dr.Oetker