Oriešky v čokoláde na perníkovom podklade

Doba prípravy 60 minútEnergia: 129 kcal.Náročnosť

Lieskové oriešky na perníkovom podklade zaliate čokoládovou Polevou tmavou

Suroviny na Oriešky v čokoláde na perníkovom podklade (vystačí na asi 40 kusov):

Oriešky v čokoláde
Oriešky v čokoláde

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 80 g trstinového cukru
  • štipku soli
  • 2 zarovnané KL perníkového korenia
  • 125 g tekutého medu
  • 50 g zmäknutého masla
  • 2 PL mlieka

Na pokrytie a polevu:

  • 300 g celých opražených olúpaných lieskových orieškov
  • 2 balíčky Polevy tmavej

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a perníkovým korením. Pridáme med, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a ostrým nožom nakrájame na obdĺžniky s rozmermi asi 3 × 7 cm. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.

Na povrch husto nasypeme lieskové oriešky a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Čas prípravy: asi 40 minút

Čas pečenia: asi 20 minút

Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)

Perníčky necháme vychladnúť. Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a povrch perníčkov nimi polejeme.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia540 kJ / 129 kcal2077 kJ / 496 kcal
Tuky8,05 g30,94 g
Sacharidy10,99 g42,28 g
Bielkoviny1,95 g7,49 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach