Ovocná myška

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny:

Na pohánkové palacinky:pol litra mlieka, hrnček hladkej pohánkovej múky, 2 vajcia, štipka soli  a trstinový cukor
Na ovocnú plnku: 2 veľké  sladké jablká, 2 hrušky, pol  vrecka  piškót, pol litra dojčenskej vody, hnedý cukor (škoricu)

Ovocná myška

Postup:

Cesto na palacinky z pohánky zarábame rovnako ako z pšeničnej múky. V mlieku si  rozhabarkujeme vajíčka a pridáme šálku jemnej pohánkovej múky. Ak nedostanete kúpiť pohánkovú múku stačí  pomlieť  pohánkovú krupicu (ktorá je dostupnejšia) na jemný prach. Pre chuť dáme štipku soli a polievkovú lyžičku trstinového cukru.  Celú zmes necháme asi 10 min odstáť.

Na panvici s kvapkou olivového oleja pečieme palacinky bežným spôsobom.

Do hrnčeka si dáme uvariť v dojčenskej vode na kocky nakrájané ovocie (bez  šupky).Pridáme cukor (pri deťoch nad 1,5 aj nakvapkáme citrónovú šťavu) a škoricového prášku. Do mäkka uvarené ovocie rozmixujeme s piškótkami  na jemný krém, ktorým plníme pohánkové palacinky. Ak nepoznáte charakteristickú chuť pohánky určite ju neporovnávajte s bežnou chuťou bielej múky a určite oceníte jej výborné výživové vlastnosti.  Pri zdobení  ovocím sa môžete vyhrať aj spolu s dieťatkom, bude mu ešte viac

Save