Ovocné chlebíčky sú chutný ale zároveň veľmi rýchly dezert.
Suroviny na ovocné chlebíčky:
1 sviatočný veniec, čokoládovú nátierku, rôzne druhy čerstvého ovocia (ananás, hrozno, mandarínka, pomaranč, čerstvá figa), špáradlo, čerstvú mätu.
Postup:
veniec nakrájame na tenké plátky, natrieme čokoládovou nátierkou a ozdobíme ovocím, ktoré môžeme napichnúť na špáradlo. Dozdobíme lístkami mäty. Krásny a chutný dezert je raz-dva hotový! Ovocné chlebíčky môžete podávať.
Tip:
namiesto čokoládovej nátierky môžem použiť akýkoľvek krém alebo džem.
Tip:
Ak kúsky ovocia namočíme do rozpustenej želatíny (ochutenej sirupom, campari alebo rumom), zachovajú si sviežosť a budú krásne lesklé:
Tip:
sviatočný veniec nakrájame na kocky, polejeme vanilkovým krémom a môžeme servírovať vynikajúce dukátové buchtičky.
Extra tip:
do venca zapichneme štyri sviečky a do stredu naaranžujeme oriešky – nevšedný adventný veniec na kuchynský stôl je hotový!