Ovocné lievancové srdiečka

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na ovocné lievancové srdiečka ( rozpočet vystačí asi na 18 kusov ):

Na cesto: 100 g mrazeného lesného ovocia, 1 balenie Lievancov Dr.Oetker, 300 ml vody, olej na smaženie
Na ozdobenie: 300 g mrazeného lesného ovocia, 2 zarovnané PL cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu, 1 balíček šľahačky v prášku, 150 ml studeného mlieka
Ešte potrebujeme: panvicu, väčšiu formičku v tvare srdiečka, ponorný mixér

Postup:

Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Ovocné lievancové srdiečka ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.

Tip: Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach