Pakora

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Pakora je jedlo pochádzajúce z Indie. Predávajú ho pouliční predajcovia a podáva sa v reštauráciách v južnej Ázii. Pakoras sa vyrábajú obaľovaním ingrediencií, zvyčajne zeleniny, v korenenom cestíčku a ich následným smažením.

Bežné druhy pakory používajú cibuľu, šošovicu), kuracie mäso, baklažán, zemiak, čili papričku, špenát, paneer, karfiol, mätu, alebo baby kukuricu.

Cesto sa najčastejšie vyrába z gramovej múky alebo zo zmesi gramovej múky a ryžovej múky, ale varianty môžu používať aj iné múky, ako je napríklad pohánková múka. Korenie použité v cestíčku závisí od kuchára a možno ho vybrať podľa miestnej tradície alebo dostupnosti. Často sa používa čerstvé a sušené korenie, ako je chilli, senovka grécka a koriander.

Pakoras sa jedia ako občerstvenie alebo predjedlo, často spolu s chutney alebo raitou. Hosťom na indických svadobných obradoch ich ponúkajú aj s masala chai.

Pakora – suroviny:

mrkva, cibuľa, biela kapusta, koriandrová vňať, soľ, semená fenyklu a kurkuma, cícerová múka, korenie Asofoetida, olej

pakora

Postup:

Mrkvu, cibuľu a bielu kapustu pokrájame na tenké pásiky. Pridáme koriandrovú vňať, soľ, semená fenyklu a kurkumu. Zasypeme cícerovou múkou, aby sa zeleniny obalila. Prilejeme trochu vody, aby sa zmes trochu lepila. Na špičku noža pridáme korenie Asofoetida. Rukou tvarujeme malé hrudky, ktoré vypážame v horúcom oleji, kým nezískajú hnedú farbu.

Mohlo by vás zaujímať

Indické kuracie kari

Indické kuracie kari kocky

30 minútSuroviny na indické kuracie kari kocky ( rozpočet na 4 porcie): 800 g kuracie prsia, 4 dcl olej, 200 g cibuľa, 120 g paprika červená,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach