Palacinková torta s krémom

Doba prípravy 50 minútEnergia: 585 kcal.Náročnosť

Palacinková torta s krémom je dezert, ktorý robila moja mama, keď som bola malá. Vždy som sa na túto tortu veľmi tešila, lebo bola vždy iná a vždy to bolo malé prekvapenie.

Suroviny na palacinkovú tortu (rozpočet na 10 dielikov):

Na cesto: 700 ml polotučného mlieka

  • 100 g marcipánu
  • 5 vajec
  • 60 ml 33% smotany
  • 450 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 40 ml mandľového likéru ( napríklad amaretta )
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • 120 g mletých mandlí

Na krém:

  • 200 g mäkkého tvarohu
  • 200 g neochutené pomazánkové maslo
  • 200 ml 33% smotany
  • 3 PL práškového cukru
  • 3 PL horkého kakaa

Na polevu:

  • 1 tabuľka horkej čokolády
  • 50 g masla

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame ponorným mixérom nastrúhaný marcipán. Zmes necháme vychladnúť. Pridáme do nej vajíčka a smotanu. Vyšľaháme všetko spolu. Potom do zmesi pridáme múku, štipku soli a nakoniec amaretto. Cesto necháme odpočinúť pri izbovej teplote asi 30 minút.

Cesto premiešame, panvicu vymastíme olejom a začneme piecť palacinky. Každú palacinku ešte v panvici posypeme najemno pomletými mandľami. Potom palacinku otočíme a opečieme ju aj s druhej strany.

Mohlo by vás zaujímať

orechový koláč z bielkov

Orechový koláč z bielkov bez lepku

60 minútSuroviny na bezlepkový orechový koláč z bielkov: Koláč: 200 g mletých vlašských orechov 200 g ryžovej múky 200 g práškového cukru 200 g masla 1… Čítaj ďaľej

Vychladnutý tvaroh, neochutené pomazánkové maslo a smotanu dôkladne premiešame, pridáme cukor a všetko vyšľaháme dohladka na krém. Krém ochutíme kakaom a potrieme ním každú palacinku. Palacinky ukladáme na seba do tvaru torty. Zvyšný krém natrieme na poslednú, vrchnú palacinku a pripravenú tortu dáme do chladničky ztuhnúť (asi 15 minút). Pred podávaním tortu ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme roztopením čokolády, ktorú zmiešame spolu s maslom. Tortu ozdobíme drobným ovocím ( maliny, jahody … ). Palacinková torta s krémom je hotová a môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach