Papriky plnené mäsom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na papriky plnené mäsom:

4 farebné papriky, 2 strúčiky cesnaku, 2 – 3 vetvičky petržlenovej vňate, 450 g chudého mletého hovädzieho, 3/4 hrnčeka mlieka, 4 vajcia, 1/2 lyžičky španielskej údenej papriky, 1/4 lyžičky soli, 1/2 – 1 hrnčeka strúhanky, 1 hrnček olivového oleja na vyprážanie, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice múky, 1 hrnček bieleho vína, 1 hrnček hovädzieho vývaru

Papriky plnené mäsom
stock.adobe.com

Postup:

Opečte červené papriky pod grilom, olúpte a vyberte z nich semienka. Olúpte cesnak a dajte spolu s petržlenom do mažiara a rozdrvte. Dajte mleté hovädzie mäso spolu s cesnakom a petržlenovou vňaťou, mliekom, 2 vajcami a soľou. Dôkladne premiešajte. Naplňte každú pečenú papriku. Dávajte pri tom pozor, aby ste neroztrhli papriky. Uzavrite vrch špáradlom. V panvici rozohrejte olivový olej. Kým sa olej zahrieva, rozbite zostávajúce dve vajcia do malej misky. Do ďalšej dajte ½ hrnčeka strúhanky. Keď je olej horúci, ponorte papriky do rozšľahaných vajec, aby sa celé obalili. Opatrne obaľte v strúhanke. Opražte v horúcom oleji asi 8 – 10 minút. Vyberte ich z panvice na tanier veľmi opatrne. Olúpte a nasekajte cibuľu. V čistej panvici pri miernej teplote zohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja. Osmažte cibuľu. Pridajte múku a miešajte. Zalejte vínom a vývarom, dobre premiešajte a varte 5 – 10 minút. Omáčka by mala začať hustnúť. Opatrne vložte papriky do panvice s cibuľovou omáčkou a znížte teplotu na minimum. Varte ešte 5 – 8 minút. Papriky plnené mäsom podávame napríklad s chlebom alebo zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach