Pečená bravčová panenka s feniklom a cesnakom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na pečenú bravčovú panenku s feniklom a cesnakom:

12 olúpaných strúčikov cesnaku, 3 – 4 feniklové hľuzy, nakrájané na osminky, 3 lyžice olivového oleja, hrubozrnná soľ a čerstvo mleté čierne korenie, 2 bravčové panenky (cca 900 g), ½ lyžičky sušeného oregana

Pečená bravčová panenka s feniklom a cesnakom
stock.adobe.com

Postup:

Predhrejte rúru na 240°C. Na veľký plech rozložte cesnak, fenikel a 2 lyžice olivocého oleja. Osoľte a okoreňte. Pečte 10 minút. Potrite mäso lyžicou oleja, posypte oreganom, soľou a korením. Vyberte plech z rúry a fenikel s cesnakom dajte na kraj plechu. Do stredu uložte bravčové a pečte 20 – 25 minút. Ak chcete dosiahnuť, aby bolo mäso šťavnaté, nesmiete ho prepiecť. Vyberte na krájaciu dosku a nechajte postáť minimálne 5 minút. Natenko nakrájajte. Pečenú bravčovú panenku s feniklom a cesnakom podávajte s feniklom a cesnakom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach