Pečené zemiaky s balzamikovým krémom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na pečené zemiaky s balzamikovým krémom ( rozpočet na 1 porciu ):

1 veľký zemiak (cca. 250 g), 3 polievkové lyžice bieleho balzamikového krému s pomarančom a citrónom, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 75 ml vody, 1 polievková lyžica nadrobno nakrájaných paradajok, 1 polievková lyžica nadrobno nakrájanej zelenej papriky, soľ, korenie, oregano – podľa chuti, 1 dl vody

zemiaky s balzamikovým krémom

Postup:

Zemiak nastrúhame na strúhadle alebo nakrájame na tenké plátky cca. 3 mm. Plátky položíme na pekáč vyložený papierom na pečenie tak, aby sa asi z jednej tretiny prekrývali. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným oreganom a najemno nakrájanými sušenými paradajkami a zelenou paprikou. Na záver pokvapkáme Bielym balzamikovým krémom Kalamáta s pomarančom a citrónom a zalejeme 1 dl vody. Zemiak pečieme 20 min. pri teplote 200 °C. Pečené zemiaky s balzamikovým krémom podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach