Pečený tuniak s olivovým dipom

Doba prípravy 20 minútEnergia: 630 kcal.Náročnosť

Suroviny na Pečený tuniak s olivovým dipom ( rozpočet na 4 porcie ):

100 ml majonézy, 100 ml kečupu, 40 g zelených olív, 1 zväzok pažítky, nálev z olív, 2 paradajky, 2 papriky, 1 menšia šalátová uhorka, 4 jarné cibuľky, 4 filety z tuniaka, soľ, 100 g múky, drvené korenie, 1 lyžička červenej mletej papriky, 100 ml olivového oleja

Pečený tuniak s olivovým dipom
Pečený tuniak s olivovým dipom

Postup:

Majonézu zmiešame s kečupom, pokrájanými olivami a na jemno nakrájanou pažítkou, podľa potreby pridáme nálev z olív a hotový dip vychladíme. Z paradajok, paprík, uhorky a jarnej cibuľky pripravíme šalát. Filety z tuniaka vysušíme (pomocou papierovej utierky), osolíme, potrieme múkou zmiešame s korením a červenou paprikou a z obidvoch strán opečieme na rozpálenom oleji do zlatista. Pečený tuniak podávame s vychladeným dipom a šalátom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach