Pesto z medvedieho cesnaku

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na pesto z medvedieho cesnaku:

200 g medvedieho cesnaku, 20 ml oleja (olivového), 50 g parmezánu, 10 g sezamového semienka, 2 g soli

Pesto z medvedieho cesnaku
https://www.shutterstock.com

Postup

Medvedí cesnak umyte, spoločne s olejom vložte do mixéra a jemne rozmixujte. Pridajte parmezán, soľ a sezamové semienko. Pár sekúnd ešte pomixujte, snažte sa však zachovať štruktúru semienka a kúsky syra. Umiestnite ho do pohára, zmes zalejte ešte trochou oleja, starostlivo uzavrite a nechajte v chladničke, kde vydrží niekoľko mesiacov.

Mohlo by vás zaujímať

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

15 minútSuroviny na bylinkové maslo s medvedím cesnakom: 250 g masla, za hrsť medvedieho cesnaku, 2 lyžice čerstvého petržlenu, 2 lyžice čerstvej pažítky, 1 polievková lyžica… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach