Piškótová roláda s lekvárom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Piškótová roláda s lekvárom je dezert, ktorý pečiem doma vždy, keď príde neohlásená návšteva. Je to rýchly, jednoduchý koláč, ktorý sa vždy podarí a všetkým chutí.

Piškótová roláda s lekvárom – suroviny:

5 vajec

5 PL polohrubej múky

5 PL kryštálového cukru

štipka soli

džem podľa chuti

piškótová roláda s lekvárom

Postup:

Bielky našľaháme so štipkou soli. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne šľaháme, až kým sa cukor nerozpusti a bielky nebudú krásne a lesklé. Pridáme žĺtky, zľahka prešľaháme. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku.

Cesto vylejeme na plytký plech bez jedného kraja, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 minút. Upečenú roládu necháme postáť 3 – 5 minút a stočíme ju spolu aj s papierom alebo jemne navlhčenou útierkou

Roládu môžeme stáčať na šírku, ale aj na dĺžku. Komu ako vyhovuje 🙂

Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme na to, aby bol spoj na spodku rolády. Vychladnutú roládu roztočíme a odstránime papier alebo utierku. Potrieme džemom a opäť stočíme. Stočenú piškótovú roládu s lekvárom poprášime práškovým cukrom a krájame na cca 1 cm kúsky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach