Piškótová roláda s marhuľami a krémom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 309 kcal.Náročnosť

Piškótová roláda s marhuľami a krémom je koláč, ktorý doma pekávame vždy v lete, keď sú čerstvé marhule.

Piškótová roláda s marhuľami a krémom – suroviny ( rozpočet na 10 porcií ):

Na korpus: 4 vajcia, 160 g krupicového cukru, 160 g hladkej múky

Na náplň: 250 ml 33% sladkej smotany, 1 stužovač na šľahačku, 1 vanilkový cukor, 200 g mäkkého tvarohu, 250 g marhúľ

Na dokončenie: 60 g pražených mandľových plátkov

Piškótová roláda s marhuľami
stock.adobe.com

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme za postupného pridávania krupicového cukru na pevný sneh. Potom pridáme žĺtka a opäť vyšľaháme do hustej peny.

Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku. Cestp rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200℃ asi 8 minút. Korpus spolu s papierom na pečenie vyberieme z plechu a dáme vychladnúť.

Po úplnom vychladnutí otočíme plát cesta na čistý list papiera a papier na ktorom sa korpus piekol strhneme dolu. Smotanu vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku a zľahka do nej vmiešame tvaroh.

Mohlo by vás zaujímať

marhuľové palacinky

Zapečené marhuľové palacinky

15 minútEnergia: 424 kcal.Energetická hodnota jednej porcie: 424 kcal Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): Na palacinkové cesto: 8 dkg múky, cca 1/8 l mlieka, 2 polievkové lyžice… Čítaj ďaľej

Približne ¾ krému rozotrieme na korpus. Na krém rozložíme pokrájané malé kúsky marhúľ a pomocou papiera všetko stočíme do rolády. Necháme ju stuhnúť asi hodinu v chladničke. Potom potrieme povrch rolády zvyšným krémom a obalíme ho mandľovými lupeňmi. Roláda s marhuľami je hotová.

Tip:

Cesto na piškótovú roládu s marhuľami rozotrite na plech asi iba vo výške 1 cm, aby nebolo príliš hrubé a roláda sa ľahko po upečení zvinula. Piškótová roláda s marhuľami je vhodná pre každú príležitosť..:-)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach