Plnené vajíčka

Doba prípravy 25 minútEnergia: 268 kcal.Náročnosť

Suroviny na plnené vajíčka:

4 vajcia uvarené natvrdo, 4 menšie listy hlávkového šalátu,

1. Plnka – 40 g zmäknutého masla, 50 g kaviáru, štipka soli

2. Plnka – 50 g gorgonzoly, 20 g zmäknutého masla, worcesterová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, 4 plnené olivy, petržlenová vňať

3. Plnka – 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 1 lyžica sójovej omáčky, 8 nožičiek špargle, trocha kôpru

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme na dve časti.

1. Žĺtky prelisujeme, pridáme zvolené prísady, hmotu vymiešame do peny a ochutíme. Vreckom s ozdobnou rúrkou naplníme bielky. Vajíčka ozdobíme.

2. Do krému z masla a žĺtkov vmiešame gorgonzolu, dochutíme worcestrom, soľou a korením. touto zmesou naplníme bielky, ozdobíme plátkami olív a petržlenovou vňaťou.

Mohlo by vás zaujímať

Plnené vajcia

15 minútEnergia: 300 kcal.Suroviny na plnené vajcia (rozpočet na 16 ks): 3 na tvrdo uvarené vajcia Na žĺtkový krém: cca.kg masla, 15 dkg tvarohu (obsah tuku 10… Čítaj ďaľej

3. Roztlačené žĺtky vymiešame so smotanou a sójovou omáčkou. Okoreníme a posolíme. Naplníme bielky, Ozdobíme špargľou a kôprom.

1 porcia: 1122kJ / 268 kcal

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach