Suroviny na plnené vajíčka:
4 vajcia uvarené natvrdo, 4 menšie listy hlávkového šalátu,
1. Plnka – 40 g zmäknutého masla, 50 g kaviáru, štipka soli
2. Plnka – 50 g gorgonzoly, 20 g zmäknutého masla, worcesterová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, 4 plnené olivy, petržlenová vňať
3. Plnka – 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 1 lyžica sójovej omáčky, 8 nožičiek špargle, trocha kôpru
Postup:
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme na dve časti.
1. Žĺtky prelisujeme, pridáme zvolené prísady, hmotu vymiešame do peny a ochutíme. Vreckom s ozdobnou rúrkou naplníme bielky. Vajíčka ozdobíme.
2. Do krému z masla a žĺtkov vmiešame gorgonzolu, dochutíme worcestrom, soľou a korením. touto zmesou naplníme bielky, ozdobíme plátkami olív a petržlenovou vňaťou.
Mohlo by vás zaujímať
3. Roztlačené žĺtky vymiešame so smotanou a sójovou omáčkou. Okoreníme a posolíme. Naplníme bielky, Ozdobíme špargľou a kôprom.
1 porcia: 1122kJ / 268 kcal