Plnené jablká so šunkovým nárezom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 240 kcal.Náročnosť

1 porcia: 1005 kJ / 240 kcal

Plnené jablká so šunkovým nárezomSuroviny:
3 jablká Golden Delicious, 1/4 l bieleho vína, 2 lyžice cukru, 1/4 l šľahačky, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, 2 lyžice kečupu, 4 lyžice strúhaného chrenu, 50g šunkového nárezu, citrón alebo kôpor na zdobenie

Postup:
Jablká ošúpeme, priečne rozpolíme a klinovito z nich vyberieme jaderníky. Biele víno s cukrom prevaríme, jablká v ňom krátko obaríme a pri najnižšej teplote podusíme domäkka. Spolu so šťavou dobre ochladíme. Šľahačku vyšľaháme dotuha so soľou a korením, dochutíme chrenom a kečupom a naplníme do zdobiaceho vrecúška s hviezdicovitou násadkou. Jablká necháme odkvapkať a upravíme ich na podnos. Nastriekame do nich časť šľahačkového krému, zvyškom jablká ozdobíme. Natenko nakrájaný nárez voľne stočíme a upravíme na jablká. Každý kúsok ozdobíme vetvičkou kôpru a plátkami citróna.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach