Plnené kuracie prsia s banánom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 400 kcal.Náročnosť

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

Čas prípravy: 30 minút

4 porcie vykostených kuracích pŕs, 3 pokrájané sušené figy, 2 banány nakrájané na kocky + 2 banány nakrájané na 10 cm dlhé pásiky, 2 PL nakrájaného čerstvého rozmarínu, 50 g syru gorgonzola, 2 PL oleja, 1 PL medu, 3 červené papriky, soľ, korenie

Plnené kuracie prsia s banánom

Postup:

Do každej porcie kuracích pŕs urobte ostrým nožom najmenej 5 cm otvor, aby sa vytvorila kapsička. Zmiešajte figy, banány, rozmarín, syr, strúhanku, soľ a korenie a vytvorte plnku. Zmesou naplňte kapsičku a uzavrite ju špáradlom. Rozpáľte na panvici olej, vložte kuracie prsia a opekajte na miernom ohni asi 4 minúty z každej strany, mäso potierajte medom. Preložte na servírovací tanier. Vo výpeku opečte papriku a banány z každej strany asi 3 minúty. Podávajte s paprikou a rozmarínom.

1 porcia obsahuje 400 kalórií 26 g bielkovín 19 g tuku 40 g sacharidov