Suroviny na plnené medové koláčiky:
- 2 vajíčka
- 200 g práškového cukru
- 160 g masla
- 2 PL medu
- 260 g hladkej múky
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL perníkového korenia
- 50 ml mlieka
Krém:
- 1 vanilkový puding
- 400 ml mlieka
- 2 PL krupicového cukru
- KB Karpatské
- KB Škorica Klinček -množstvo podľa chuti
- 200 g masla
- 4 PL práškového cukru
- slivkový lekvár
- horká čokoláda
- orechy na zdobenie
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém: vanilkový puding rozmiešame v mlieku, pridáme cukor a varíme do zhustnutia. Na povrch pudingu položíme potravinovú fóliu a necháme chladnúť. Keď máme krém vychladnutý, vmiešame práškový cukor, Karpatské KB a vmixujeme maslo odstáte na izbovú teplotu. Krém dáme zachladiť do chladničky.
Na cesto si necháme zohrievať maslo s medom. Keď máme zmes roztopenú, pridáme práškový cukor. Keď je zmes vlažná, vmiešame vajíčka a mlieko.
V miske si zmiešame múku, perníkové korenie a sódu. Vmiešame tekutú zmes a vymiešame cesto. Plech s rozmerom 27 x 37 cm si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.
Cesto vyberieme, necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie a z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré si po obvode rozrežeme na polovicu hrúbky.
Obe kolieska natrieme z jednej strany slivkovým lekvárom. Na jednu polovičku s lekvárom nanesieme krém a prikryjeme druhým kolieskom. Takto opakujeme postup so všetkými kolieskami.
Roztopíme si čokoládu a na vrch každej vežičky dáme kúsok čokolády. Prilepíme orech a dáme zachladiť.
Plnené medové koláčiky so slivkovým lekvárom sú hotové.
Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne