Plnené medové koláčiky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na plnené medové koláčiky:

  • 2 vajíčka
  • 200 g práškového cukru
  • 160 g masla
  • 2 PL medu
  • 260 g hladkej múky
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 50 ml mlieka
Plnené medové koláčiky

Krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 400 ml mlieka
  • 2 PL krupicového cukru
  • KB Karpatské
  • KB Škorica Klinček -množstvo podľa chuti
  • 200 g masla
  • 4 PL práškového cukru
  • slivkový lekvár
  • horká čokoláda
  • orechy na zdobenie

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém: vanilkový puding rozmiešame v mlieku, pridáme cukor a varíme do zhustnutia. Na povrch pudingu položíme potravinovú fóliu a necháme chladnúť. Keď máme krém vychladnutý, vmiešame práškový cukor, Karpatské KB a vmixujeme maslo odstáte na izbovú teplotu. Krém dáme zachladiť do chladničky.

Na cesto si necháme zohrievať maslo s medom. Keď máme zmes roztopenú, pridáme práškový cukor. Keď je zmes vlažná, vmiešame vajíčka a mlieko.

V miske si zmiešame múku, perníkové korenie a sódu. Vmiešame tekutú zmes a vymiešame cesto. Plech s rozmerom 27 x 37 cm si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.

Cesto vyberieme, necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie a z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré si po obvode rozrežeme na polovicu hrúbky.

Obe kolieska natrieme z jednej strany slivkovým lekvárom. Na jednu polovičku  s lekvárom nanesieme krém a prikryjeme druhým kolieskom. Takto opakujeme postup so všetkými kolieskami.

Roztopíme si čokoládu a na vrch každej vežičky dáme kúsok čokolády. Prilepíme orech a dáme zachladiť.

Plnené medové koláčiky so slivkovým lekvárom sú hotové.

Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk     

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach