Plnené pečené mäso zo sviečkovice

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

1 porcia obsahuje: 1398 joulov (334 kalórií)

Suroviny na plnené pečené mäso zo sviečkovice:

1 hovädzia sviečkovica 600 g, 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, 3 lyžice oleja, 50 g varenej šunky, ½ lyžičky korenia, soľ, 1/8 l vývaru, 1/8 l kyslej smotany, 1 lyžička majzeny

pečené mäso
Plnené pečené mäso zo sviečkovice

Postup:

Mäso pozdĺžne štyrikrát narežeme. Huby očistíme a umyjeme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocôčky. Maslo speníme pri strednej teplote, huby a cibuľu opekáme 1 minútu a v sitku ju do sucha vystískame. Šunku pokrájame na kocôčky, zmiešame s hubami, posolíme a okoreníme. Filé naplníme zmesou a zviažeme. Mäso vložíme do pekáča s rozpáleným olejom, opečieme. Prilejeme šťavu z húb a mäsový vývar. Mäso pomaly dusíme, občas polejeme. Majzenu rozmiešame v kyslej smotane, prilejeme k šťave z výpeku, povaríme a precedíme. Omáčku okoreníme a ochutíme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach