Polievka so šumivým vínom a jahodami – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):
Kokosovo kakaová drobenička: 30 g kokosu, 30 g mandlí (ošúpané), 30 g hladkej múky, 30g kakaového prášku, 80g masla, Creme fraiche (alebo kyslá smotana) ktorú necháme odkvapkať cez gázu 200 g, 50 g práškového cukru
Jahodový kokteil: 1 kg čerstvých jahôd, 100g medu (podľa chuti), 0,5 dcl portského vína, 0,7 šumivé víno
Postup:
Drobenička: Rozmixujeme mandle. Kokos, mandle, hladkú múku a kakaový prášok zmiešame spolu. Pridáme rozpustené maslo a zmes upečieme v trúbe pri teplote 180 C cca 10 min. po upečení hmotu rozmrvíme medzi prstami.
Jahodový kokteil: Rozmixujeme jahody a pridáme med a portské víno podľa chuti.
Mohlo by vás zaujímať
Drobeničku nasypeme do taniera, vložíme nakrájané čerstvé jahody a creme fraiche. Zalejeme jahodovým kokteilom. Ovocná chuť polievky v kombinácii so sviežim šumivým vínom zláka každého.