Polievka so šumivým vínom a jahodami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Polievka so šumivým vínom a jahodami – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):

Kokosovo kakaová drobenička: 30 g kokosu, 30 g mandlí (ošúpané), 30 g hladkej múky, 30g kakaového prášku, 80g masla, Creme fraiche (alebo kyslá smotana) ktorú necháme odkvapkať cez gázu 200 g, 50 g práškového cukru

Jahodový kokteil: 1 kg čerstvých jahôd, 100g medu (podľa chuti), 0,5 dcl portského vína, 0,7 šumivé víno

Polievka so šumivým vínom

Postup:

Drobenička: Rozmixujeme mandle. Kokos, mandle, hladkú múku a kakaový prášok zmiešame spolu. Pridáme rozpustené maslo a zmes upečieme v trúbe pri teplote 180 C cca 10 min. po upečení hmotu rozmrvíme medzi prstami.

Polievka so šumivým vínom

Jahodový kokteil: Rozmixujeme jahody a pridáme med a portské víno podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový topping

Jahodový topping z ružového vína

25 minútSuroviny na jahodový topping z ružového vína ( rozpočet na asi 3 poháre à 350 ml ): 650 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky), 200 ml… Čítaj ďaľej

Drobeničku nasypeme do taniera, vložíme nakrájané čerstvé jahody a creme fraiche. Zalejeme jahodovým kokteilom. Ovocná chuť polievky v kombinácii so sviežim šumivým vínom zláka každého.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach