30 minútEnergia: 195 kcal.
Suroviny na pomarančový krém:
4 plátky bielej želatíny, 3 vajcia, 4 lyžice cukru, ¼ l pomarančovej šťavy, trochu nadrobno postrúhanej pomarančovej kôry
Na ozdobenie: 1/8 l šľahačky, 1 balíček vanilkového cukru, pomaranče
Postup:
Želatínu dáme do vlažnej vody nabobtnať. Žĺtky, cukor, 2 lyžice pomarančovej šťavy a trochu pomarančovej kôry našľaháme do peny. Želatínu rozpustíme v troche vriacej pomarančovej šťavy a spolu so zvyškom šťavy ju vmiešame do žĺtkového krému. Počkáme kým krém začne tuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame opatrne do krému. Poháre naplníme krémom, prikryjeme a dáme vychladnúť. Zdobíme šľahačkou s vanilkovým cukrom a višňou.