Pomarančový krém

Doba prípravy 30 minútEnergia: 195 kcal.Náročnosť

Suroviny na pomarančový krém:

4 plátky bielej želatíny, 3 vajcia, 4 lyžice cukru, ¼ l pomarančovej šťavy, trochu nadrobno postrúhanej pomarančovej kôry
Na ozdobenie: 1/8 l šľahačky, 1 balíček vanilkového cukru, pomaranče

Postup:

Želatínu dáme do vlažnej vody nabobtnať. Žĺtky, cukor, 2 lyžice pomarančovej šťavy a trochu pomarančovej kôry našľaháme do peny. Želatínu rozpustíme v troche vriacej pomarančovej šťavy a spolu so zvyškom šťavy ju vmiešame do žĺtkového krému. Počkáme kým krém začne tuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Citrónový krém

Citrónový krém

45 minútSuroviny na citrónový krém: 500 ml vody, 250 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového pudingu, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 polievková lyžica citrónovej kôry… Čítaj ďaľej

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame opatrne do krému. Poháre naplníme krémom, prikryjeme a dáme vychladnúť. Zdobíme šľahačkou s vanilkovým cukrom a višňou.

1 porcia: 816 kJ / 195 kcal

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach