Prílohy sú nudné? Skúste túto! Cibuľové čatní so slaninkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ak hľadáte originálnu prílohu, vyskúšajte domáce cibuľové čatní so slaninkou

Všetky pochúťky sú už ugrilované a vy ich hrdo servírujete. Ale čo k nim podávať?  Chlieb a zemiaky sú klasika, ale je to nuda. Chcelo by to niečo špeciálne, aby si to všetci pamätali.  

Tak urobte čatní. Trebárs aj týždeň  vopred. Ale nie také obyčajné, vyskúšajte si pripraviť originálne, domáce s lahodnou „brandy príchuťou“!

Suroviny na cibuľové čatní so slaninkou:

650 g červenej cibule, 150 g anglickej slaniny, 50 ml Karpatské KB, 2 polievkové lyžice krémového balsamikového octu, 4 polievkové lyžice hnedého cukru, soľ

cibuľové čatní so slaninkou

Postup:

Na troške oleja si v hlbšej panvici opražíme slaninu do chrumkava. Slaninu vyberieme a vytopenú masť necháme v panvici. Cibuľu očistíme a nakrájame na prúžky. Nakrájanú cibuľu dáme do panvice  s vytopenou masťou. Jemne osolíme a necháme skaramelizovať na strednom plameni. Proces karemilizovania trvá približne 60 minút. Cibuľu v panvici premiešame každých 10 minút. Z dna jemne zoškrabeme zhnednuté časti. Cibuľa by mala zmäknúť , zosladnúť a sfarbiť sa na jemne hnedo. Potom k cibuli pridáme cukor, balsamikový ocot a Karpatské KB. Zmes necháme ešte 10 minút povariť.  Na záver pridáme slaninu a premiešame. Cibuľové čatní so slaninkou naplníme do pohárika a zavrieme. Necháme vychladnúť pod utierkou.

A čo sa nezje, môžete podarovať ako výslužku. Chutí skvelo k pečenému mäsu, hamburgerom dokonca i obyčajným párkom dá neobyčajnú chuť. S Karpatským KB sa varí naozaj skvele. Skúste to.

Ak vás naše tipy zaujali,  omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk