Provensálsky štýl – ratatouille

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na ratatouille:

75 g očistenej a rozpolenej červenej papriky, 10 g (1,5 čajovej lyžičky) cukru, 1 vetvička čerstvého tymiánu nasekaného najemno, 2 alebo 3 paradajky nakrájané na 12 kúskov, 150 g cukiny nakrájanej na plátky, 30g jarnej cibuľky nakrájanej na plátky, 1 strúčik cesnaku nasekaný najemno, 4 lístky nasekanej bazalky, 4 polievkové lyžice olivového oleja

Postup:

Zeleninu nakrájame na drobné kúsky. Vrstvíme do misiek a striedame farby (cuketa, paradajka, baklažány, paprika, cibuľa). Medzi jednotlivými vrstvami zeleniny ochucujeme soľou, korením a bylinkami.

Mohlo by vás zaujímať

Ratatouille s baklažánom

Ratatouille s baklažánom

30 minútSuroviny na ratatouille s baklažánom: 14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z… Čítaj ďaľej

Potom pridáme kvapku olivového oleja spolu s nasekaným tymiánom, cesnakom a bazalkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach