Pšenový koláč so sušeným ovocím

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Pšeno je proso bez semenných šupiek. Obsahuje vysoký podiel bielkovín, tiež množstvo vitamínov a minerálov. Je účinný proti depresiám, podporuje imunitu a prečisťuje organizmus.

Suroviny na pšenový koláč so sušeným ovocím:

280 g BIO pšena, 400 ml vody, 600 ml sójového mlieka, 4 ks BIO vajcia (použijeme oddelené bielka a žĺtka), 12 lyžíc javorového sirupu , 240 g ovocno – semienkového mixu: hrozienka, brusnice, slnečnica, tekvica… , 250 g kyslej smotany na dozdobenie

Pšenový koláč so sušeným ovocím
Pšenový koláč so sušeným ovocím

Postup:

Pšeno vysypeme do hrnca, sparíme horúcou vodou a zlejeme. Opakujeme 2x. K sparenému pšenu prilejeme vodu a sójové mlieko. Privedieme do varu, pridáme štipku soli a na miernom ohni varíme pod pokrievkou za občasného miešania cca 10 minút domäkka. Necháme 5 – 10 minút „dôjsť“. Po vychladnutí vmiešame sušené ovocie, semienka a jadierka, javorový sirup a žĺtky. Na záver jemne vmiešame sneh z bielok. Vložíme do vymastenej (olejom alebo maslom) a vysypanej (strúhankou) tortovej formy. Pečieme cca 25 – 30 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista. Pšenový koláč podávame dozdobený kyslou smotanou a preliaty javorovým sirupom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach