Pudingová čerešňová torta – suroviny:
200 g hladkej múky, 80 g masla, 70 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, strúhaná citrónová kôra, 1 vajce
Plnka: 500 g jemného tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 vanilkový pudingový prášok, 100 ml oleja, 4 lyžice rumu, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 400 g vykôstkovaných čerešní.
Postup:
Múku, maslo, cukor, vanilínový cukor a vajce zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, rukou roztlačíme na celé dno a 3 cm okraj. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcami, pudingom a mliekom, pridáme rum, olej a dobre pomiešame. Náplň rozložíme na cesto až po okraje a navrch poukladáme odkvapkané čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi jednu hodinu. Po vychladnutí opatrne oddelíme od okraja formy a povrch posypeme práškovým cukrom. Čerešňová torta je hotová. Podávame ju napríklad s vanilkovou zmrzlinou.